16 septembrie 2011

Tocana de legume cu orez


Ingrediente:
  • 500 g ceapa
  • 500 g morcovi
  • 500 g ardei
  • 500 g rosii
  • 1 cana orez
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper macinat
Se curata legumele si se spala. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se adauga la calit peste ceapa. Ardeii se taie felii subtiri se se pun la calit ultimii.
Se spala si se curata de coaja rosiile, apoi se toaca si se adauga la restul legumelor, se condimenteaza si se lasa sa fiarba. Orezul se spala bine si se fierbe separat al dente in apa cu sare, apoi se strecoara. Cand legumele sunt fierte, se adauga orezul, se amesteca, se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate