30 ianuarie 2012

Ciuperci umplute pane cu sos de hrean

Inspiratia pentru aceasta reteta a fost emisiunea culinara Alive and Cooking de pe Euforia.


Ingrediente:
  • 200 g ciupercute champignon mici
  • 200 g pate
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 g pesmet
  • 100 g maioneza
  • 1 lingura pasta de hrean
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare, piper macinat
  • ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Ciupercutele se spala si se sterg bine, apoi li se rup coditele, dupa care se umple fiecare caciulita cu pate cu ajutorul unei lingurite.


Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se condimenteaza pesmetul cu sare si piper. Se pune uleiul la incins. Cipercutele se dau prin faina, ou si pesmet apoi se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.

Se scot pe un servet de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.
Se amesteca bine maioneza cu hreanul, patrunjelul si zeama de lamaie si se serveste ca sos langa chiftelute.


Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Hmm n-am incercat niciodata! Chiar m-ai facut curioasa. Sunt bune zici,nu? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, ce minunatie!
    Chiar trebuie sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy!!!Tare bune!Ador ciupercutele!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac ciupercile mult de tot, asa ca trebuia sa le incerc :) Anto, sunt bune zic eu, merita incercate. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. ador ciupercile pane!
    te pup scumpa mea

    RăspundețiȘtergere
  6. Coditele? Ciupercile au picioruse, nu codite! Stiu pana si copiii de gradinita! Tu nu?

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate