7 iunie 2015

Sparanghel cu cartofi si sos olandez

Prima data cand fac combinatia asta. Nu e rau.... nu e rau deloc!:))

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 10 fire de sparanghel verde sau alb
  • 6 felii se sunca
  • 1 lingura arpagic tocat
  • sare
Ptr. sos:
  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ierburi italienesti
  • sare, piper

Mod de pregatire:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin.
Se incalzeste untul pana se topeste, apoi se lasa putin la racit. Galbenusurile se amesteca cu un tel pe baie de aburi pana devin usor spumoase, apoi se adauga untul in fir subtire, continuand sa amestecam. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si ierburile. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se aseaza pe un platou cartofii si sparanghelul, se adauga sosul, iar deasupra punem feliile de sunca si presaram arpagicul, apoi servim. 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate