19 decembrie 2012

Pumpkin Pie - Placinta cu dovleac

O placinta duuuulce si aromata de toamna, care chiar daca nu arata, sa stiti ca e foarte buna:D

Ingrediente:



  • Ptr aluat:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 vf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Ptr umplutura:
  • 1 kg dovleac placintar curatat si taiat cuburi
  • 200 ml smantana dulce
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita ienibahar macinat
  • coaja rasa de la o lamaie(optional)
Mod de preparare:
Ptr aluat, se amesteca intr-un bol faina cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se adauga oul si untul taiat cubulete si se framanta putin, doar cat sa se amestece toate ingredientele. Se infasoara aluatul intr-o folie si se da la frigider pana a doua zi.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie rotunda pe care o asezam in tava de placinta si dam aluatul din nou la rece.




Se incinge cuptorul la 200 de grade, se pune dovleacul intr-o tava si se acopera cu o folie de aluminiu, apoi se da la cuptor ptr 30-35 de minute.
Cu ajutorul unei furculite se inteapa aluatul din loc in loc, se aseaza peste el o hartie de copt si niste boabe de fasole si se coace 20 de minute.
Se paseaza dovleacul. 

Intr-un bol se amesteca zaharul brun cu sarea, scortisoara, nucsoara, ienibaharul, coaja de lamaie si amidonul. 


Se adauga ouale batute, apoi dovleacul si la sfarsit smantana dulce. Se toarna umplutura peste aluat. Daca v-a ramas aluat puteti sa va jucati putin cu el si sa faceti niste frunzulite sau stelute, ce va place.

Se da la cuptor la 170 de grade ptr inca 30-35 de minute. Cand e gata se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider. Se taie mai bine rece, dar e foarte buna si calda. Parol!
Pofta buna!

3 comentarii:

Persoane interesate